Waarom jij nog vastloopt met Google Ads in 2025

Vastloopt met Google Ads

Waarom jij nog vastloopt met Google Ads?

Google Ads lijkt dé manier om snel meer klanten te krijgen. Je zet een paar zoekwoorden in, schrijft een advertentietekst en je campagne draait. En het lijkt te werken, je merkt dat er toch veel meer mensen je website bezoeken. Je hebt een aantal aankopen, super dat Google Ads toch? Maar dan stopt het opeens… geen conversies, hoge kosten en weinig resultaat. Frustrerend, toch? Veel bedrijven lopen vast met Google Ads omdat ze niet precies weten hoe ze hun campagnes moeten optimaliseren. In deze blog ontdek je waarom jij vastloopt met Google Ads en hoe je dit kunt oplossen.

Je targeting is te breed of te specifiek

Een van de grootste fouten in Google Ads is een verkeerd ingestelde targeting. Als je doelgroep te breed is, verspil je advertentiebudget aan mensen die geen interesse hebben. In het begin lijkt het dan alsof het werkt, want meer mensen bezoeken je website. Maar dit zijn niet de juiste mensen (je doelgroep). 

Het kan ook andersom. Is je doelgroep te specifiek? Dan bereik je niet genoeg potentiële klanten. En gaat er heel veel budget op, aan het zoeken van überhaupt mensen die je kunt targeten. 

Targeting problemen oplossen

  • Controleer je demografische en locatietargeting en pas deze aan op basis van je doelgroep data.
  • Analyseer je zoekwoorden: gebruik Exacte Zoekwoorden en Phrase Match in plaats van Broad Match.
  • Gebruik uitsluitingszoekwoorden om irrelevante kliks te voorkomen.

Je advertenties sluiten niet aan op je zoekwoorden

Veel adverteerders schrijven advertenties die niet goed aansluiten bij de zoekintentie van de gebruiker. Dit leidt tot lage klikratio’s en een hoge kost-per-klik (CPC). Wacht! Heel veel marketingtermen. We bedoelen hiermee, dat er niet genoeg wordt geschreven vanuit het oogpunt van je klanten. Hoe zoeken hun naar je producten? Zoeken die: ‘Trust GXT 488 Forze’ of zouden ze eerder ‘gaming headset’ intoetsen? Let er dan wel weer op, dat je ook wat specifiekere zoekwoorden gebruikt. Het zoekterm ‘gaming headset’ heeft namelijk best wel wat concurrentie. 

Daarnaast zijn de volgende dingen ook slim om mee te nemen:

  • Zorg dat je zoekwoorden overeenkomen met de advertentietekst.
  • Gebruik dynamische zoekadvertenties (DSA) om je advertentieteksten automatisch beter af te stemmen op zoekopdrachten.
  • Test verschillende versies van je advertenties om te zien welke de hoogste CTR (Click-Through Rate) opleveren.

Je landingspagina is niet geoptimaliseerd voor conversie

Dit is niet per se een Google Ads onderdeel. Maar wel iets wat er echt sterk mee verbonden is. De pagina’s waar je klanten heen stuurt, moeten geoptimaliseerd zijn. En het liefst bouw je die met bepaalde zoekwoorden, die je laat terugkomen in de advertenties. 

Als mensen klikken op je advertenties, maar niks converteert. Dan komt dit vaak door een slechte landingspagina. Het is niet uitnodigend genoeg om te converteren. 

Optimaliseer je landingspagina:

  • Zorg voor een duidelijke en overtuigende call-to-action (CTA).
  • Maak de pagina snel en mobielvriendelijk.
  • Test verschillende landingspagina’s met A/B-testen om te ontdekken wat het beste werkt.

Je hebt jouw doelen niet duidelijk

Veel bedrijven starten met Google Ads zonder een helder doel. Wil je meer verkeer? Leads? Verkoop? Zonder duidelijke KPI’s weet je niet of je campagne succesvol is.

Oplossing voor onduidelijke doelen:

  • Stel duidelijke conversiedoelen in via Google Ads en Google Analytics.
  • Meet niet alleen klikken, maar ook conversies, bouncepercentage en tijd op de pagina.
  • Optimaliseer je campagnes op basis van data, niet op onderbuikgevoel.

Wil je Google Ads écht laten werken?

Veel bedrijven lopen vast met Google Ads omdat ze de basisprincipes overslaan. Wil jij wél succes behalen met je advertenties? Download onze Ultieme Google Ads Startersgids en ontdek stap voor stap hoe je campagnes winstgevend maakt!